INCEPUTURI

Totul a început la Şeica Mică, unde familia Draser producea halviţă şi alte bunătăţi după reţete ştiute de saşi din generaţie în generaţie.„Firma Siebenburgisches Nugat a fost înfiinţată în anul 1991, de către tatăl meu, care pe vremea aceea producea dulciuri şi sucuri: ciocolată de casă, halviţă, frucola… Era în Şeica Mică, avea 30 de oameni, majoritatea erau saşi. În 1991, cum au plecat toţi în Germania, a rămas fără oameni care să muncească, oameni care cunoşteau reţetele şi secretele acestor produse. N-a mai putut produce, fiindcă nu mai avea cu cine, şi aşa ne-am gândit să schimbăm profilul. Din păcate! Eu şi astăzi aş mai vinde halviţă, dar, în primul rând, n-am cu cine să produc. De vândut, cred că aş putea vinde, că cerere sigur ar fi “, zâmbeşte Uwe Draser, CEO SNDECO GROUP, cu gândul la începuturile modeste ale afacerii sale. În 1996, ne-am reîntors în România cu soţia şi am început să importăm tot pe firma aceasta, Siebenburgisches Nugat, mochete şi covoare. Am avut primul magazin în Copşa Mică, cu asta practic am început."

O VIZIUNE NOUA

După câţiva ani în care afacerile au crescut şi Siebenburgisches Nugat şi-a găsit clienţi în toată ţara, familia Draser a hotărât că e momentul să extindă echipa. „Prin anul 2000, am început să ne angajăm şi agenţi de vânzări. Până atunci, noi făceam tot. Eram şi şefi şi agenţi, făceam şi achiziţiile, plecam şi în ţară şi aşa mai departe. În 2000, am angajat un tânăr, pe dl. Popa, şi am mai avut un sprijin. Mai aveam opt angajati care lucrau mochetă şi covoare şi atunci am zis că ne putem extinde, dar ne trebuie şi alte produse, că e greu să rămâi numai cu o gamă de produse. Aşa am început să importăm galerii şi şine de tavan pentru perdele în 2001-2002. În 2003 am început producţia acestora. Am zis că noi tot cumpărăm produse din Germania, mai bine să încercăm să le producem în România. Am cumpărat utilaje şi am început producţia de galerii. Au mers foarte bine. În 2004, am decis să ne extindem. Am început şi producţia de tâmplărie PVC cu geam termopan. Creştea şi echipa de vânzări şi, treptat, se adaugau articole noi la gama de produse existentă. Din 2007, deja aveam în portofoliu şi materiale textile (perdele şi draperii) şi alte produse pentru decoraţiuni interioare. La sfârşitul anului 2010 am preluat firma Lariana din Mediaş, largindu-ne gama de produse cu sisteme de umbrire (jaluzele verticale, rulouri textile, marchize, etc). Cu aceasta, gama de produse a fost mult îmbunătăţită. După Lariana, a urmat Vamilex, cu prelucrarea materialului lemnos. Noi înainte cumpăram cherestea, o prelucram secundar, dar cu Vamilex tăiem lemnul direct din pădure şi facem atât prelucrarea primară, cât şi cea secundară, până la obţinerea produsului final. Cred că în fiecare an s-a adaugat grupului câte o firmă nouă, ultima fiind Teracota Mediaş, în acest ritm am dezvoltat grupul, încât în momentul de faţă sunt unsprezece firme si peste 400 de angajati“, arată Uwe Draser.

GRUPUL SNDECO

SIEBENBURGISCHES NUGAT SRL - Compania în jurul căreia s-a format SN Deco Group comercializează produse de design interior (perdele, draperii, tapet, galerii perdele, șine tavan, tavan si baghete de polistiren, covorașe de baie, presuri de intrare, prosoape, lenjerii de pat). De asemenea, desfășoară activități de producție, import și achiziții pentru celelalte companii ale grupului. Produsele sunt comercializate în mare parte în marile lanțuri DEDEMAN, dar și de către alți revanzatori din domeniul decorațiunilor interioare. De asemenea, Siebenburgisches Nugat SRL are și rețea proprie de showroom-uri, precum și propria divizie de producție pentru uși și ferestre termopan. Mai multe detalii despre companie gasiti aici.

KLUWE SRL - și-a început activitatea încă din 2005, iar dupa achiziționarea brandului Mobila RIMINI și-a extins gama de produse cu colecția de mic mobilier (scaune de bucatarie, scaune de living, masute din sticla si din lemn pentru cafea). Mai multe detalii despre companie gasiti aici.

LARIANA SRL - comercializează cu precădere produse pentru umbrire, atât de interior cât și de exterior: jaluzele verticale și orizontale, rulouri, plissee. În același timp, în portofoliul companiei se regăsesc uși de garaj, porți și automatizări (în colaborare cu Somfy) și produse din domeniul smart home. Cu peste un deceniu de experiență în domeniul tehnicilor parasolare, Lariana este lider zonal, care se remarcă prin calitatea produselor și a serviciilor oferite. Mai multe detalii despre companie gasiti aici.

DRASIB CONSTRUCT SRL - efectuează activități de balastieră precum extracție nisip, pietriș și prelucrarea acestor materiale. În plus, asigură efectuarea activităților pe balastieră necesare în construcții: extracția, sortarea și spălarea nisipului, balastului și sortului, prin utilizarea echipamentelor proprii de extracție, sortare, încarcare și transport.

VAMILEX SRL - are ca obiect de activitate prelucrarea primară a lemnului brut, asigurând astfel materialul de producție pentru firmele grupului. Compania este lider zonal în domeniul exploatărilor forestiere, fiind producător de cherestea din fag, stejar și cireș și furnizor de lemne pentru foc. Gama de produse include bușteni, cherestea și semifabricate foioase sau paleți. De asemenea, Vamilex produce și mobilier mic pentru locuințe, baruri și restaurante sau mobilier de grădină.

PLAST DNP SRL - Fondată în anul 2008, SC PLAST DNP SRL face parte din grupul de firme SN DECO și este specializată în prelucrarea maselor plastice prin extrudare, precum și în realizarea și mentenanța matrițelor aferente acestui proces. Mai multe detalii despre companie gasiti aici.

PROD NM SRL (TERACOTA MEDIAS) - a fost infiintata in anul 1906 si are ca obiect principal de activitate producerea si comercializarea cahlelor din teracota presate (tiparite, fasonate) manual pentru producerea sobelor si semineelor. Dupa preluarea firmei, in anul 2016, de catre grupul SNDECO, a urmat un proces masiv de retehnologizare, in vederea mentinerii unei calitati foarte inalte a produselor realizate la TERACOTA si, in acest fel, satisfacerii cerintelor partenerilor de afaceri, atat din tara cat si din strainatate. Mai multe detalii despre companie gasiti aici.

SN MOBIS SRL - are ca obiect de activitate producerea si comercializarea produselor de mobilier de lux, in special pe baza de comanda, produse menite sa satisfaca cele mai exigente gusturi.

TIPO-MEDIENSIS SRL - desfasoara activitati specifice de tipografie si executa lucrari personalizate de design si print. Aparatura de ultima generatie permite satisfacerea celor mai exigente gusturi. Mai multe detalii despre companie gasiti aici.

SN LOGISTIC SRL - desfasoara activitati de service auto, atat pentru parcul auto al Grupului de firme, cat si pentru clientii din zona.